Husmanskost

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och lite söt och väldigt god. Den passar utmärkt till så…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss, en körtel som sitter på halsen på diande kalvar och…

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811), sägs det. Tomatpuréns vara eller inte vara…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta hittar man bara sylt med väldigt lite lingon men väldiga…

Redskap

Dehydrator

Dehydrator

En dehydrator är egentligen ett bokstavsrikt sätt att säga tork, för det är precis vad detta är…

Soppor

Minestrone

Minestrone

Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för många, ändå tycker jag den hör till…

Vinter

Sparris- och parmesanostpaj

Sparris- och parmesanostpaj

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: vad du än gör, koka…

Rabarberglass

Rabarberglass

Rabarberna med sina stora gröna blad är en prydnad för varje trädgård. Lyckligtvis trivs plantorna…

Rulla till toppen